Podržite izviđače Konjica

Podržite izviđače iz Konjica da izgrade nove bungalove i ojačaju kapacitete svog terena na Boračkom jezeru (Konjic, Bosna i Hercegovina)

Od svog osnivanja 1956. g., pa sve do danas, Odred izviđača "Neretva" Konjic uspješno doprinosi razvoju djece i mladih u postizanju njihovih punih fizičkih, umnih, osjećajnih, društvenih i duhovnih potencijala kao pojedinaca, kao odgovornih građana i kao članova njihove lokalne, nacionalne i međunarodne zajednice, kao i odgoju i obrazovanju mladih, kroz sistem vrijednosti temeljen na izviđačkim zakonima, te pomaže izgraditi bolji svijet u kojem su ljudi ispunjeni kao osobe i imaju konstruktivnu ulogu u društvu.

Skoro sve aktivnosti izviđača vezane su za boravak i život u prirodi.

U skladu s brojnim upitima o načinu na koji mogu pomoći Odredu, od strane starih članova i prijatelja koji sad žive širom svijeta, na posljednjem susretu generacija, iniciralo se provođenje jedne ovakve akcije.

Cilj ove akcije je prikupljanje sredstava za izgradnju novih bungalova na terenu Odreda izviđača "Neretva" Konjic, koji se nalazi u srcu prirode, na Boračkom jezeru, što bi omogućilo duži i kvalitetniji boravak  članova na tom lokalitetu, a to bi značajno osnažilo i proširilo kapacitete i aktivnosti.

Pozivaju se svi prijatelji, kao i one koji prepoznaju vrijednosti izviđačke organizacije, da pomognu da sevzajednički dođe do cilja i omogući članovima i budućim generacijama izviđača, što bolje uslove za njihov razvoj i za dobrobit cjelokupne zajednice, stoji u saopštenju Odreda izviđača "Neretva" Konjic.


 A. K. / Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)