Armin Bešagić, FK Igman Konjic, najbolji igrač jesenjeg dijela prvenstva: Igrali smo dobar fudbal, napadački svaku utakmicu i zato smo na ovom mjestu

Utakmicama 15. kola završen je jesenji dio sezone u m:tel Prvoj ligi FBiH , fudbaleri konjičkog prvoligaša Igmana na čelu sa šefom struke Adnanom Elezovićem su najprijatnije iznenađenje prvog dijela sezone.

Konjičani su osvojili drugo mjesto, imaju isti broj bodova kao jesenji prvak gabelski GOŠK, 33. Velike zasluge za sjajne igre i rezultate Igmana u jesenjoj sezoni pripadaju sjajnom veznjaku 23 – godišnjem Arminu Bešagiću koji je na FB stranici m:tel Prve lige FBiH proglašen za najboljeg igrača jesenje sezone. U timu kola je bio devet puta, najbolji igrač mjeseca septembra, najbolji igrač 5. kola, postigao jedan gol, uz tri asistencije. Sjajne igre Armina Bešagića u dresu Igmana izazvale su veliku pažnju većine klubova elite bh. fudbala .

-Prvo čestitke za sjajnu polusezonu Igmana i Vas, ocjena prvog dijela prvenstva, obratili smo se više nego skromnom mladiću, Arminu Bešagiću.

„ Što se tiče jesenjeg dijela prvenstva sigurno da možemo biti zadovoljni. Dijelimo prvo mjesto sa ekipom GOŠK –a, prošli smo u četvrtfinale Kupa BiH. Igrali smo dobar fudbal, napadački svaku utakmicu i zato smo na ovom mjestu. Sada smo na zasluženoj pauzi. Ovom prilikom želim i da se zahvalim ljudima u klubu koji rade odličan posao, čak smo i nagrađeni za naše rezultate„, riječi su Armina Bešagića.

-Očekivanja u drugom dijelu sezone.

„ Za proljetni dio sezone cilj će biti isti, svaku utakmicu ćemo ići na pobjedu, pokušati se što dalje plasirati u Kupu i obradovati cijeli Konjic. Iskreno o svojim planovima i ne bih puno. Hvala Bogu ponuda ima, ali puno više će biti jasno polovinom decembra, kazao je Armin Bešagić.


Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)