Odbojkašice Turbine ovu sezonu bez nastupa u Prvoj ligi Federacije BiH

Ovu sezonu Odbojkaški klub “Turbina” ne nastupa u Prvoj Federalnoj ligi za žene, tako da je jablanička publika uskraćena za odbojkaške utakmice i nastupe naših djevojaka.


Naime, kako navode iz pomenutog kluba, već duži niz godina odbojka u našem gradu nije prepoznata od strane nadležnih, a iz kojeg razloga nije  poznato.

Kotizacija takmičenja u OS FBiH iznosi 2700,00 KM dok je članarina 700,00, što iznosi 3400,00 KM, a od strane opštine za zadnji kvartal 2021. godine, od 9 do 12 mjeseca, odobren je, prema pravilniku ukupan novčani iznos od 4000,00 KM, a što je nedovoljno za takmičenje. Iz gore svega navedenoga vidljivo je da nije bilo uslova za nastup u navedenom takmičenju.

“Očito je da Odbojkaški klub stavljen u neravnopravan status u odnosu na druge sportske klubove, raduju nas uspjesi svih sportskih kolektiva sa naše opštine, ali smo mišljenja da je trebalo pružiti šansu i ravnopravan odnos i našoj djeci koja treniraju odbojku.

Raduje nas opet što djeca dolaze na treninge i vrijedno treniraju, svakog dana smo brojniji što nas posebno raduje, valjda će nadležni jednog dana prepoznati i nas kao i ostale sportske kolektive”, poručuju iz ovog sportskog kolektiva.


 Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)