Edina Halilović, bronza sa Svjetskog prvenstva u kickboxingu

Mlada Konjičanka postigala sjajan uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Italiji osvojila bronzanu medalju

U Italiji u Venecija održano je Svjetsko prvenstvo u kickboxingu, među učesnicima je na čelu sa trenerom Asmarom Imamovićem učestvovala i mlada Konjičanka Edina Halilović koja je postigla sjajan uspjeh osvojivši treće mjesto . Ova preskromna Konjičanka je svestrani sportista, trenirala je rukomet u Ženskom rukometnom klubu „Izgradnja“ gdje su joj treneri bili Ismet i Enver Nimanović, a više nego odlično je igrala i fudbal.

-Uz čestitke za sjajan uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Italiji, kažite nam od kada se bavite sportom, obratiti smo se junakinji iz Venecije, Edini Halilović.

-„Sportom se bavim od kada znam za sebe, kao mala sa drugovima sam igrala fudbal po mahali i fudbal je moja prva ljubav. U Konjicu nemamo ženski fudbal pa sam se upisala u odbojku gdje sam trenirala sedam godina i pored odbojke sam trenirala rukomet, išla na fitness, igrala fudbal. Pošto sam ja hiperaktivna, odbojka me nije ispunjavala trebalo mi je nešto jače”, riječi su Edine Halilović.

- Prvi sportski koraci u kickboxingu.

„Na nagovor prijatelja upisala sam se na kickboxing i poslije par treninga znala da je to to. U KBS „Balkan Konjic u našem Casprer Gym – u treniram nepunih pet godina. Moji prvi koraci u kickcbixingu su bili, mogu slobodne reći katastrofalni, ali za mog trenera Asmara Imamovića nije predstavljalo nikakav problem da od mene napravi svjetskog šampiona. Nakon dvije godine treniranja počela sam ići na takmičenja i osvajati prve medalje. To su bila državna prvenstva, Balkanski Kup, Wako Grand Prix Ilidža. Poslije toga dobila sam poziv za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i tu sam osvojila srebro na Balkanskom prvenstvu u Skoplju i sada bronzu na Svjetskom prvenstvu u Italiji”, nastavila je Edina Halilović.

-Poruka za one koji se na bave sportom, naredna takmičenja.

“ Poručila bih mladima da se bave sportom, da dođu kod nas u Casper Gym da treniramo i da se družimo. Moje sljedeće takmičenje za koje se pripremam je Evropski Kup u Karlovcu koji će se održati u februaru 2022. godine”, kazala je Edina Halilović koja je svojim rezultatima oduševila sve ljubitelje sporta .


Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)