Sjajni rezultati članova KBS „Balkan „ Konjic, Edine Halilović i Haruna Sinanovića u Tešnju

U organizaciji Centar borilačkih sportova iz Tešnja u subotu 25. septembra je održan 15. Međunarodni KUP „WAKO Balkan Open 2021“.

Discipline su bile : K1 Style. Low Kick, Kick Light, Light Contact i Piont Fighting.

Među učesnicima je Klub borilačkih sportova „Balkan“ Konjic na ćelu sa trenerom Asmarom Imamovićem. Za KBS „Balkan „ Konjic će nastupiti reprzentativci Bosne i Herecgovine, seniorka, Edina Halilović, - 48 kg Low Kick i junior, Harun Sinanović + 91 kg Low Kick. I na ovom takmičenju pomenuti članovi KBS „Balkan“ Konjic su postuigli sjajne rezultate.

Reprezentativci iz Konjica su osvojili dvije srebrene medalje na ovom jakom turniru. Edina Halilović je nastupila u disciplini Low Kick do 52 kg, u polufinalu u sjajnom meču ubjedljivo savladals predstavnicu Portugala, dok je u finalu zaustavljena od bh. takmičarke Šejle Oraščanin u takođe veoma dobrom meču dosljednjom finala.

Harun Sinanović ja nastupio u disciplini Low Kick, preko 91 kg, u polufinalu je prekidom savladao predstavnika iz Banja Luke, dok je u finalu poražen na poene od Miloša Mugoše (Crna Gora).

„ Veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima i okrećemo se pripremama za predstojeće Svjetsko i Evropsko prvenstvo za naša dva pomenuta člana „, kazao je trener Kluba borilačkih sportova „Balkan“ iz Konjica, Asmar Imamović


Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)