Kup Federacije BiH, FK Klis – FK Budućnost Nedim Kudra: Idemo na pobjedu jer uvijek igramo za gol više

U srijedu 15. aprila igraju se utakmice 2. kola seniorskog Kupa Federacije BiH.

Fudbaleri Klisa iz Buturović Polja, članovi Druge lige FBiH, grupa „Jug“ koji su u 2019. godini zadivili fudbalski svijet plasiravši se među osam najboljih ekipa u najmasovnijem takmčenju u Kupu BiH, dvije godine kasnije hercegovački Hofenheim je ponovo zadivio još više sve fudbalske zaljubljenike plasiravši se u polufinale gdje je poražen od aktuelnog prvaka BiH, banjalućkog Borca .

Na stadionu „Seid Padalović“ će u srijedu od 16:00 sati ugostiti ekipu banovićke Budućnosti. Pred ovu utakmicu šef stručnog štaba FK Klisa, Nedim Kudra nam je rekao:

“ Igramo protiv jedne veoma disciplinovane ekipe, koja u svojim redovima ima par dobrih individualaca. To je bivši član elite bh. fudbala, sada je stabilan prvoligaš koji u prvih pet kola ima samo jedan poraz. Mi se spremamo za ovu utakmicu kao i za svaku drugu, idemo na pobjedu jer uvijek igramo za gol više, kolliko će nam protivnik u srijedu to dozvoliti vidjet ćemo. Puni smo samopouzdanja, osam zadnjih zvaničnih utakmica, Kup i prvenstvo smo riješili u svoju korist, igramo iz utakmice u utakmicu sve bolje i nadam se prolasku u šesnaestinu finala Kupa Bosne i Hercegovine. Svi igrači su zdravi i spremni za utakmicu, osim ranije povrijeđenih Husrepa, V. Kozića i Hakalovića“, kazao je šef struke FK Klisa, Nedim Kudra.


Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)