Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i Vlada HNK pokrovitelji zajedničkog koncerta četiri nacionalna kulturna društva

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović i savjetnik predsjednika Vlade HNK, Darko Juka održali su sastanak s predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva ''Napredak'' dr. sc. Nikolom Čičom, predsjednikom Bošnjačke zajednice kulture ''Preporod'', Sanjinom Kodrićem i predsjednikom Upravnoga odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva ''Prosvjeta'', Dejanom Garićem prihvativši njihov i poziv Židovskog kulturno-prosvjetnog i humanitarnog društva ''La Benevolencija'' za pokroviteljstvom Ministarstva i Vlade HNK nad održavanjem zajedničkog koncerta koji će ova četiri najstarija nacionalna društva u BiH, pod nazivom Suzvučja/Sazvučja, održati u Mostaru.

Na sastanku je upućena zajednička poruka o važnosti pružanja podrške projektima koji prenose poruku njegovanja bogatstva kroz različitosti, uz puno poštivanje osobitosti koje krase svaki od kulturnih i nacionalnih identiteta naroda u BiH. Složili su se kako je veoma bitna poruka da se takav događaj, nakon Sarajeva, organizira upravo u Mostaru, a organizatori ističu kako će nastaviti putovati gradovima BiH.

Jednosatni će koncert, uz nastup odabranih izvođača koji će predstavljati svako pojedino društvo, biti izveden na platou ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, u petak, 17. septembra, s početkom u 18 sati, a snimat će ga BHRT. Događaju će prethoditi zajednička konferencija za novinare u Ćorovića kući, u četvrtak u 11 sati, kada će o pojedinostima ovoga projekta novinarima govoriti predstavnici sva četiri društva te predstavnici Vlade HNK i Grada Mostara kao supokrovitelji koncerta na dar građanima Mostara.


MONKSHNK / Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)