PROTEKLI VIKEND Zabilježeno 27 saobraćajnih nesreća

Za protekli vikend (u vremenskom periodu od 23.07-26.07.2021. godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, registrovano je 17  prijava i to na području Mostara 6, na području Čitluka 1, na području Stoca 1, na području Konjica 3, na području Prozora 3, na području Neuma 1  i na području Čapljine 2.

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovano je 8  slučajeva i to na području Mostara 5, na području Jablanice 1 i na području Konjica 2.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovano je 27 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 15, na području Čapljine 4, na području Jablanice 2, na području Neuma 2, na području Čitluka 1  i na području Konjica 3 u kojima je sedam lica zadobilo  lakše tjelesne povrede dok su dva lica zadobila povrede neutvrđenog stepena.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 23.07.2021.godine u 10,30 sati PS Neum je obaviještena od radnika DGS-a da je u mjestu Meteriz prilikom kontrole robe i putnika verbalno i fizički napadnut inspektor Federalne uprave za inspekcijske poslove J.B.(1963) iz Visokog od strane I.K.(1958) iz Širokog Brijega. Isti je lišen slobode a o svemu je upoznat tužilac.
  • 24.07.2021.godine u 22,50 sati PU Mostar je obaviještena da je izvršena provala u kuću vlasništvo I.M. iz Donje Jasenice. Izlaskom na lice mjesta patrola policije je utvrdila da su mještani uhvatili izvršioca navedenog krivičnog djela a radi se o licu M.M.(1980) , državljaninu Srbije. Navedeni je na sebi imao vidljive povrede te je prebačen na CUM Mostar gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede te je isti zadržan na liječenju. Upoznat tužilac.
  • 25.07.2021.godine u 17,45 sati PU Mostar je obaviještena od strane građana , da su u blizini Gradskog bazena u Ul.M.Budaka napadnuta 3 muška lica od strane 5 lica. Izlaskom na lice mjesta patrola policije je utvrdila da su napadnuti D.Đ.(2001) koji je imao vidne povrede u predjelu glave , H.O.(2001) koji se žalio na bolove u predjelu leđa i A.B.(2001) koji je imao povrede u predjelu glave , svi iz Stoca. Napadnuti su od strane NN muških lica u crnim majicama „Ultrasa“ sa kostolomcima , željeznim palicama i kamenjem, nakon čega su se udaljili u pravcu Silosa. Isti su prebačeni u bolnicu dr.“Safet Mujić“ gdje su licu D.Đ. konstatovane teške tjelesne povrede. Upoznat Odjel krim. policije. - navodi se u saopćenju MUP HNK-a.

ANL-NOVIKONJIC.BA

ocijeni
(0 glasova)