Sjajne vijesti za Rođene: Dozvoljeno 7000 navijača protiv AEK-a

Očekuje se spektakl na Grbavici

Velež će u četvrtak dočekati grčki AEK u okviru drugog pretkola Konferencijske lige, a klub je danas saopštio informacije za navijače.

Za prošlu europsku utakmicu Veleža na Grbavici bilo je odobreno skoro 5000 navijača, a Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo sada je odobrilo prisustvo 7000 gledalaca.

“Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo osnovom trenutne epidemiološke slike u Kantonu Sarajevo odobrava održavanje utakmice uz prisustvo max. 7000 navijača, uz ranije dato Mišljenje preporuke od J.U. ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO KANTONA SARAJEVO, a radi zaštite učesnika i posjetitelja tokom fudbalske utakmice, s obzirom na epidemiološku situaciju i epidemiju bolesti COVID-19 u Kantonu Sarajevo, te uz izuzimanje od antigen testiranja učessnika, obavezno je pridržavati se sljedećeg:

  • osobe na tribinama moraju nositi maske;
  • prilikom ulaska, izlaska i boravka na stadionu obavezno je nošenje maski I držanja distance od 2m, za što su zaduženi COVID redari.

Molimo naše navijače da se prilikom boravka na stadionu Grbavica pridržavaju svih mjera i preporuka”, stoji na stranici Veleža.

Utakmica se igra u četvrtak u 20:30 sati.


Enver Nimanović / Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)