NAJAVA: Večer međureligijskog dijaloga na temu „Ima li u Konjicu mjesta za drugog i drugačijeg?“

Foto: PB Koalicija za borbu protiv mrznje Konjic Foto: PB Koalicija za borbu protiv mrznje Konjic

Koalicija nevladinih organizacija i pojedinaca „Peace Building“ Konjic u srijedu 16. novembra u konferencijskoj sali hotela Garden City sa početkom u 19:00 sati povodom Međunarodnog dana tolerancije organizuje večer međureligijskog dijaloga na temu „Ima li u Konjicu mjesta za drugog i drugačijeg?“

Učesnici dijaloga: predstavnici Medžlisa IZ Konjic, Pravoslavne crkve, Katoličke crkve i Protestanske crkve u Konjicu.

Tribina je javna, a ideja je da u razgovoru, osim vjerskih i sveštenih lica, učestvuju i svi građani koji za to osjete potrebu.

Istu noć bit će promovisana novoformirana Koalicija NVO i pojedinaca za borbu protiv mržnje „Peace Building“ Konjic u okviru OSCE-ovog projekta „Supergrađani/ke“

Moderatorice večeri: Vanja Šunjić i Adisa Salčin

Informacija o Koaliciji "Peace Building":

Koalicija za borbu protiv mržnje lokalnog tima Konjic „Peace building“ nastala je inicijativnom grupe mladih entuzijasta iz našeg grada koji ne tolerišu mržnju, nasilje, vandalizam, nacionalizam i sve ostale devijante pojave u našem društvu.

Sama inicijativa potekla je od Udruženja „Volonteri i prijatelji konjičke regije“, koje je još prošle godine imalo svoj interni tim za borbu protiv mržnje, a ove godine su okupili „Beštije“ Konjic, udruženje „Perspektiva“, portal „novikonjic.ba“, te pojedinac Ibro Hero.

Koaliciji mogu pristupiti svi zainteresovani građani i druge organizacije i udruženja.

Koalicija je formirana uz finansijsku i mentorsku podršku OSCE-a, te će i u budućnosti funkcionisati uz pomoć ove organizacije.

Akcije koalicije su fokusirane prevashodno na razbijanje stereotipa i predrasuda u našem gradu, pa i šire, te stvaranje ljepše i bolje zajednice za sve nas.

Podržavajući našu Koaliciju, motivišete nas da se i dalje borimo i ne odustajemo od našega grada.

novikonjic.ba

ocijeni
(3 glasova)