BH reprezentativac i igrač Barselone Miralem Pjanić danas posjetio Konjic

Miralem Pjanić, bh. reprezentativac i igrač Barselone danas je posjetio Konjic gdje su ga ugostli općinski načelnik, Osman Ćatić sa saradnicima, predsjednik Fudbalskog kluba “Igman “Konjic,Đahid Muratbegović i mladi konjički fudbaleri iz Omladinskog pogona.

- Prvi put sam u Konjicu, vrlo sam iznenađen dočekom i gostoprimstvom i iskreno se nadam da ću imati priliku u budućnosti više upoznati ovaj grad. Drago mi je da sam se družio sa dječacima iz Konjica, koji treniraju i žive fudbal, koji imaju svoje snove i trude se - kazao je Miralem Pjanić tokom posjete Konjicu, poručujući im da vjeruju u sebe, jer u životu je sve moguće.

- Ovo je velika čast za grad i naš klub, jer on je naš idol - kazali su članovi Omladinskog pogona Harun Hebibović i Ibrahim Zahirović, koji su se zahvalili Miralemu Pjaniću na posjeti i druženju.

- Osmijesi na licima naših mladih članova Kluba sve govore - kazao je Đahid Muratbegović, predsjednik Fudbalskog kluba”Igman” Konjic, koji se također zahvalio na posjeti, te poručio mladim Konjičanima da iskoriste uslove koje nudi stadion FK “Igman” i novi moderno uređeni pomoćni teren da vrijedno treniraju i trude se, kako bi u budućnosti ostvarili uspjeh, kakav je do sada zabilježio Miralem Pjanić u svojoj karijeri.

Tokom posjete načelnik Osman Ćatić i predsjednik FK Igman Đahid Muratbegović Pjaniću su uručili dres ovog kluba, knjige koje svjedoče o stogodišnjoj tradiciji fudbala i drugih sportova u Konjicu, te sliku sa motivom Stare kamene ćuprije koju je danas pohodio ovaj uspješni bh.fudbaler.

A.N.K. / Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)