NERETVICA NA NOGAMA: Advokati poslali obavijest – u ponedjeljak počinju radovi

Mjesnu zajednicu Neretvica – podružnicu Buturović Polje obavijestili su jučer iz advokatske kuće “Ademović, Nožica i partneri”, odnosno firmi “Amitea” iz Mostara i “GPI” iz Konjica – da u ponedjeljak, 14. juna sa početkom u 10:00 sati pristupaju na gradilište.


“Vama je poznato da je naš klijent, u svojstvu izvođača sa JP Elektroprivreda BIH d.d. Sarajevo u svojstvu naručitelja zaključio ugovor za izvođenje građevinskih radova za izgradnju cjevovoda MHE na slivu rijeke Neretvice, MHE Gorovnik ušće i MHE Srijanski most. Naš klijent je pozvan da pristupi realizaciji projekta dopisima Elektroprivrede od 31. 5. i 4. 6. 2021. godine. Ovo, pretpostavljamo, znači da je naručitelj u međuvremenu stvorio preduslove za nesmetano izvođenje radova što je njegova ugovorna obaveza.” – navodi se između ostalog u dopisu.

U međuvremenu stanovništvo Neretvice ponovo se mobilizuje za blokadu izvođenja radova kroz Udruženje građana “Neretvica-Pusti me da tečem”.

Poštovani aktivisti za spas rijeke Neretvice.

Većina vas je već upoznata, ali mi smo čekali zvanični dopis.

EP BIH ponovo atakuje na našu rijeku, najavili su dolazak 14 06 2021 g ( ponedjeljak) 10 h

Mi smo spremni...MOST U GORANSKOM POLJU je ponovo mjesto okupljanja i preko nas jedino mogu proći.!!!! SVI NA MOST    

SVI ZA JEDNOG - JEDAN ZA SVE  

PUSTI ME DA TEČEM" - napisao je na Facebook-u, Safet Sarajlić, jedan od istaknutih aktivista Udruženje građana “Neretvica-Pusti me da tečem”.

Opis nije dostupan

A.N.K. / NOVIKONJIC.BA

ocijeni
(7 glasova)