Utakmica pionirki ŽKK Konjic i OKK Vitez poništena, igra se nova

Proteklog vikenda, pionirke Ženskog košarkaškog kluba Konic pokušale su na jedan sportski način izboriti finalni turnir FBiH za selekciju pionirki. Da do toga ne dođe na jedan sportski način pobrinula se ekipa OKK Vitez-Vitez koja je za tu utakmicu angažovala dodatne četiri igračice iz ekipa KK Iskra-Bugojno i KK Promo Donji Vakuf i to: Ilda Hajić, Edna Mandžić, Amna Mešić i Lamija Šutković. Iako su pionirke Konjica odigrale odličnu utakmicu, gdje su tek u četvrtoj četvrtini posustale protiv trostrukog tima Bugojno-Donji Vakuf-Vitez, na kraju su u klubu bili zadovoljni što su im omogućili ovakvu utakmicu jer u drugoj varijanti ne bi bila zanimljiva.


A da se pravila moraju poštovati za dobrobit svih, nakon odigrane utakmice ŽKK Konjic je uputio žalbu Regionalnom kosarkaskom savezu Tuzla koji je organizator državnog natjecanja i koji je donio odluku da se utakmica OKK Vitez - ŽKK Konjic poništava i nalaže se odigravanje nove utakmice između ovih ekipa u Konjicu. Krajnji rok za odigravanje je 20.juni 2021.godine.

Ovo treba da bude lekcija svim predstavnicima klubova, trenerima da rezultati dolaze radom, a ne dovođenju i švercovanju igrača, strpljenja, rada, rada i ništa preko noći i na silu.

Iz kluba iz Konjica se zahvaljuju svima koji su stali na stranu pravde i da se jednom zauvjek izbaci nepravda iz sporta.


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)