U HNK-u počeo projekat ‘Jedan predmet – jedan udžbenik’

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) pokrenulo je projekat “Jedan predmet – jedan udžbenik” kojim će biti definiran spisak važećih udžbenika za naredni period, počevši od školske 2021./2022. godine.

Nastavno osoblje u procesu obrazovanja birat će jedan udžbenik za jedan predmet iz svog domena, a udžbenik s najvećim brojem glasova koristit će se u svim školama u skladu s nastavnim planom i programom.

“S obzirom na činjenicu da u školama postoji velika raznolikost korištenih udžbenika, što stvara mnoge nejasnoće nastavnicima i učenicima, a samim tim i roditeljima/starateljima, cilj ovog projekta je odabir kvalitetnih udžbenika za našu djecu, omogućavanje novčane uštede u budžetima roditelja/staratelja, razmjena i nasljeđivanje udžbenika, kao jednostavnija prohodnost učenika na području Hercegovačko-neretvanskog kantona”, kazali su iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.

Ističu kako će nakon završetka projekta škole i roditelji pravovremeno biti obavješteni o listi važećih udžbenika u narednom periodu čime će se izbjeći problem čekanja listi važećih udžbenika do početka školske godine, što je bila dosadašnja praksa.


Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)