Jablaničanka Ema Begović 1. mjesto na Federalnom takmičenju osnovnih muzičkih škola

Na 23.otvorenom Federalnom takmičenju osnovnih muzičkih skola, u- online formatu, natjecalo se 5  učenika/ica  Osnovne muzičke škole s pravom  javnosti “Rezonanca” iz Konjica, a  postigli su sljedeće rezultate:

Disciplina, KLAVIR SOLO
-1.NAGRADA
EMA BEGOVIĆ, četvrti razred, klasa prof. Adis Vuga
– 2. NAGRADA, prvi razred,
LUNA BABIĆ, klasa, prof. ADIS VUGA

Disciplina: VIOLINA
–  2. NAGRADA RIJAD KADIĆ, prvi razred, klasa: prof. Lidija Čović

– 2. NAGRADA, MEJREM ŽIKO, treći razred, klasa prof. LIDIJA ČOVIĆ

– 3. NAGRADA, ZINA IVKOVIĆ, cetvrti razred, klasa prof.LIDIJA ČOVIĆ

“Čestitam profesorima, učenicima i  njihovim roditeljima kojima se i ovom prigodom zahvaljujem na povjerenju i izboru Osnovne muzicke skole Rezonanca”, izjavila je direktorica Škole, Biljana Handžo.

Među pobjednicima je i Jablaničanka Ema Begović, koja je osvojila prvu nagradu u disciplini klavir solo. Inače, Ema je do sada imala dva takmičenja u drugom razredu i na  internacionalnim takmičenjima u Bijeljini i Sarajevu osvojila je druge nagrade. Prošle godine se spremala za federalno takmičenje i nekoliko međunarodnih takmičenja, ali je pandemija sve zaustavila. Povodom ostvarenog uspjeha na 23. otvorenom Federalnom takmičenju, Ema je izjavila:

“Učenica sam 4. razreda Osnovne muzičke škole “Rezonanca” Konjic odsijek klavir u klasi profesora Adisa Vuge. Na federalnom takmičenju koje je održano ovog mjeseca osvojila sam 1. nagradu. Dugo sam se pripremala sa svojim profesorom kojem se ovim putem zahvaljujem na uloženom trudu i znanju koje je prenio na mene. Također želim da se zahvailm svojoj profesorci solfeggia Emeli, a i našoj teti Bilji bez koje ove škole ne bi ni bilo. Osim mene, iz Jablanice Muzičku školu “Rezonanca” pohađaju i Zina Ivković, Amar Hondo i Luna Manigoda. Moja želja je da zajedno održimo koncert u Jablanici i time predstavimo našu muzičku školu.” prenosi Jablanica.live.


 Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)