Zina Ivković osvojila 3. mjesto na Federalnom takmičenju osnovnih muzičkih škola

Na 23.otvorenom Federalnom takmičenju osnovnih muzičkih škola, u- online formatu, natjecalo se 5  učenika/ica  Osnovne muzičke škole s pravom  javnosti “Rezonanca” iz Konjica, a zapažen rezultat postigla je i naša mlada sugrađanka, Zina Ivković, koja je osvojila treće mjesto u disciplini violina. Povodom osvojenog trećeg mjesta, Zina je izjavila:

“Bila sam učesnica na 23. Otvorenom federalnom takmičenju-violina u prvoj kategoriji koje se ove godine održalo online te sam zahvaljujući ocjenama stručnog žirija osvojila 3.  mjesto  sa numerama concerto Vivaldi, varijacije Komarovski i Etida br. 50.

Zahvaljujući istom snimku prošla sam i jako tešku konkurenciju na audiciji za Koncert Mladih Talenata u organizaciji Simfonijskog Orkestra Mostar na kojem ću predstavljati moju školu “Rezonanca” 06.07.2021. Jučer sam nastupila i na koncertu moje muzičke škole zajedno sa svim ostalim učenicima. Inače sam učenica 4. razreda u klasi prof. Lidije Čović a korepetitor na takmičenju mi je bio prof.  Adis Vuga na klaviru.” - prenosi Jablanica.live.


 Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)