Općina Konjic poklonila kombi Udruženju “I” Konjic

Općina Konjic poklonila putnički automobil kombi Udruženju roditelja i djece sa cerebralnom paralizom i drugim poteškoćama u razvoju ” I” Konjic.


Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i predsjednik Udruženja roditelja i djece sa cerebralnom paralizom i drugim poteškoćama u razvoju ” I” Konjic Amir Nuhić danas su potpisali ugovor o primopredaji putničkog kombi vozila koje je Općina poklonila Udruženju. Riječ je o vozilu koje je bilo u vlasništvu Općine Konjic, a koje je Odlukom Općinskog vijeća Konjic dodjeljeno Udruženju kako bi lakše organizovali i realizovali svoje aktivnosti.

- Općina Konjic je prepoznala pozitivan rad i djelovanje Udruženja “I”, mislimo da je vozilo otišlo u prave ruke i da će se koristiti na dobrobit svih članova – kazao je u ime Općine Konjic Edin Mujak, pomoćnik načelnika za pitanja boraca, invalida, izbjegla i raseljena lica i socijalnu zaštitu, naglašavajući kako će Općina Konjic i u budućnosti pomagati ovu populaciju.

- Hvala u ime naše djece i svih članova, načelniku Općine Konjic Osmanu Ćatiću i Općinskom vijeću Konjic na razumijevanju za potrebe Udruženja. Kombi putničko vozilo će mnogo značiti za sve nas pri svakodnevnim aktivnostima. Uz postojeće vozilo koje imamo značajno će biti olakšan transport naše djece do Dnevnog centra i nazad, te organizovanje naših redovnih izleta - kazao je Amir Nuhić, predsjednik Udruženja roditelja i djece sa cerebralnom paralizom i drugim poteškoćama u razvoju ” I” Konjic, koji je podsjetio kako Općina Konjic redovno kroz izdvajanje iz Budžeta pomaže njihov rad.

Udruženje “I”, koje ima 80 članova, okuplja roditelje i porodice 25 djece sa poteškoćama u razvoju sa područja konjičke općine.


Općina Konjic / Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)