Printaj ovu stranu

Dobri ljudi: Spasio konje koji su zapali u snijegu

Da nije tačna tvrdnja kako danas nema dobrih ljudi govori i događaj s planine Krstac.

Naime nakon 2 mjeseca koliko su konji bili u snijegu na velikim minusima Amir Bajić čovjek ogromnog srca zaljubljenik u ovu plemenitu životinju uspio je da ih pronađe.

Kada je sve izgledalo beznadežno, zahvaljujući plemenitosti ovog čovjeka njihovoj borbi sa snijegom došao je kraj. Ovaj događaj opisao je jedan gospodin na svom Facebook profilu.

“Spašavanje konja koji su ostavljeni u planini i zapali su u snijegu. To se nalazi blizu planine Visočice, tačnije planina Krstac (Zagoni), nadmorska visina ove planine je 1500m. Ovi konji su 2 mjeseca bili u snijegu, na velikim minusima (-20C°), na mjestu gdje su pronađeni snijeg je bio preko 1 metra.

Amir Bajić inače ljubitelj konja , koji je u ratu bio konjovodac i tako ih zavolio , odlučio je da ih potraži i da ih spasi.  Pješačio je preko 20km po snijegu (1m) i uspio je da ih pronađe. Nakon dva naporna dana koje je proveo u snijegu i planini uspio ih je dovesti. Prvi dan samo do pola puta jer nisu dalje mogli bili su gladni i iscrpljeni i tek sutra dan kada je stigla prva pomoć žito i sijeno uspio je da ih dovede do kuće”, napisao je na Facebooku.

On je svoj status zaključio riječima:

“Zamolio bih sve vlasnike konja, da brinu o svojim životinjama, da ih ne ostavljaju u planinama, jer je to grehota …”


 Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)