Ubjedljiva pobjeda Konjica protiv DiaBiH u Prvoj futsal ligi

Još jedna odlična utakmica ekipe Konjica na domaćem terenu. U okviru 11.kola Prve futsal lige FK Konjic je ubjedljivo porazio ekipu MNK DiaBiH Ilidža rezultatom 6:2 u utakmici koja se igrala u sportskoj dvorani u Konjicu.

Konjičani su u ovaj meč ušli oslabljeni jer nisu igrali Zajko Zeba i Vedad Salčin igrači iz startne postave. Ipak to nije smetalo igračima Ibrahima Šahinovića Baneta da od samog početka utakmice krenu agresivno i već u 5 minuti su poveli preko Ivice Marića. Gosti su poravnali preko Džafe samo minut kasnije, ali to nije poremetilo domaće koji su u 14 minuti ponovo poveli ovaj put preko Eldara Bašovića. Tada na scenu stupa Benjamin Begeta koji sa dva ubojita šuta sa deset metara u 16 i 20 minuti postiže dva gola i dovodi svoj tim u vođstvo od 4:1 što je bio i rezultat prvog poluvremena. U drugom poluvremenu gosti su uglavnom igrali sa golmanom/igračem, preko Baručije smanjili vodstvo Konjica, da bi domaćini preko Vedada Šabanovića u 39 i kapitena Senada Dizdarevića u 40 minuti iz kontri postigli dva gola i ostvarili najubjedljiviju pobjedu u prvenstvu.

Konjic je više nego zasluženo došao do pobjede, pokazao da iz kola u kolo igra sve bolje i da će se na njih u narednim sezonama morati ozbiljno računati bez obzira što im je ovo debitantska sezona.


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)