Poraz Konjica od Orlova u devetnaestom kolu lige košarkašica

U devetnasetom kolu Lige BiH za košarkašice vodeća trojka je upisala ubjedljive pobjede.

Orlovi su upisali ubjedljivu pobjedu protiv Konjica rezultatom 96:38. Najefikasnija u redovima Orlova bila je Domuzin sa 20 poena, dok su Čađo i Erak postigle po 16. Berina Mustafica sa 13 poena bila je najefikasnija u poraženoj ekipi, Ramić je dala 8 poena uz 11 skokova.

U prvoj utakmici devetnaestog kola Feniks je na gostujućem terenu savladao Rudar Sport rezultatom 82:46. Najefikasnija u pobjedničkoj ekipi bila je Nikolina Džebo sa 16 postignutih poena, dok su Sanja Radulović, Nataša Šobot i Ivana Borojević postigle po 15 poena. U poraženoj ekipi Jovana Radovanović je postigla 18 poena.

Košarkašice Jedinstva su savladale Igman na gostujućem terenu rezultatom 89:72. Jedinstvo je do pobjede predvodila Bhrea Griffin sa 39 poena. Dvocifrene su još bile Merjema Bučuk sa 18 i Adna Razić sa 11 poena. U ekipi Igmana najefikasnije su bile Šejla Sofović sa 26 i Marijana Šehovac sa 23 poena.

Play Off je savladao ekipu Mladog Krajišnika rezultatom 85:73. Amra Bajrović sa 20, Azra Alispahić sa 19, te Azra Nikšić sa 18 poena predvodile su gostujuću ekipu do pobjede. Milena Rađenović sa 22 postignuta poena bila je najefikasnija u ekipi Mladog Krajišnika.

Košarkašice Banovića su na gostujućem terenu savladale Brčanku rezultatom 90:71.

Leotar je na svom parketu ostvario pobjedu protiv Jumpera rezultatom 84:56. Marija Kešeljević sa 25 postignutih poena, te Zorica Gudelj sa 12 vodile su svoj tim do pobjede, dok je Farah Đuherić sa 16 poena bila najefikasnija u poraženoj ekipi.

Na tabeli vode Banovići i Orlovi sa po 35 bodova, ispred Feniksa sa 31 i Čelika 30 bodova.


Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)