BiHDruštvoHercegovinaKonjicVijesti

KONJIC: Udruženje penzionera dodjelilo zahvalnicu gradonačelniku Ćatiću

Udruženje penzionera umirovljenika Konjic druženjem i dodjelom zahvalnica obilježilo Dan penzionera, druženju prisustvovao i gradonačelnik Ćatić

Danas je na simboličan način Udruženje penzionera umirovljenika Konjic u Klubu penzionera organizovalo obilježavanje Dana penzionera, tokom kojeg su uz podsjećanje na stutus penzionera u društvu, uručene zahvalnice zaslužnijim članovima Udruženja, gradonačelniku Konjica i dugogodišnjem direktoru PD Igman.

– U okolnostima kada se Konjic i njegovi stanovnici oporavljaju od posljedica poplava i klizišta mi danas na simboličan način obilježavamo Dan penzionera, želeći istaknuti položaj u kojem se penzioneri nalaze, ali i želeći naglasiti značaj postojanja Udruženja putem kojeg možemo pomoći našem članstvu na različite načine. Mi danas imamo 2359 članova i tu smo kako bismo podržali jedni druge i kako bismo se zajedničkim snagama borili za naš status. Kao Udruženje smo neposredno nakon poplava brzo reagovali i odlukom Upravnog odbora izdvojili novčanu pomoć za ugroženo stanovništvo na području Konjica i Jablanice, što smatramo svojom dužnošću i na što smo ponosni – kazao je Sead Ribić, predsjednik Skupštine Udruženja penzionera umirovljenika Konjic, koji se, naglašavajući izuzetnu saradnju koju Udruženje ima sa Gradskom upravom Konjic, zahvalio gradonačelniku Ćatiću na kontinuiranoj podršci i pomoći.

– Izuzetna mi je čast družiti se sa ljudima koji su na neki način učitelji našeg života. Nažalost Dan penzionera obilježavamo pod sjenom poplava koje su pogodile ne samo naš grad, već i druge sredine na području naše domovine. Obaveza mi je da naglasim kako je Udruženje u ovim okolnostima pokazalo svoje veliko srce. S ponosom mogu da kažem da sam pregledao uplate koje su su stigle kao pomoć u saniranju posljedica poplava i da se Udruženje penzionera umirovljenika Konjic organizovalo veoma brzo, da bi uplatili iznos novčanih sredstava, koji su izdvojili od svojih članarina. Ovo Udruženje može biti primjer drugima. Riječ je o našim sugrađanima koji su gradili ovaj grad i koji znaju šta znači ovo sve što se desilo i kako biti odgovoran prema svojoj zajednici. Hvala od srca na tome. Bilo je i pojedinačnih uplata, čija je vrijednost, s obzirom da su izdvojena od minimalne penzije, nemjerljiva. Značajno je što ste dio ovog procesa u obnovi našeg grada i naše domovine Bosne i Hercegovine. Želim da što duže konzumirate vaše penzije, da se što više družite u Udruženju i učestvujete u radu i saradnji sa Gradskom upravom. Čestitam vam na uspješnom radu, transparentnosti i organizovanosti. Novi članovi njih 80, koliko sam saznao da vam se pridružilo u ovoj godini, govore o kvaliteti vašeg rada, jer se trudite članarinu koju izdvajate, vratiti svojim članovima kroz programe podrške – kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, poželjevši svim penzionerima dobro zdravlje i ugodne penzionerske dane.

– Putem Udruženja, koje nam puno znači nastojimo se boriti za bolji standard. Danas sam prijatno iznenađen što sam dobio zahvalnicu za angažman i zahvaljujem se svima koji pomažu rad našeg Udruženja – kazao je Karlo Marčinko, koji je penzioner već 36 godina.

– Otići u penziju ne znači prestati sa svim aktivnostima, vrlo je važno biti aktivan, sresti ljude, popričati, pomoći jedni drugima. Mi to ovdje imamo i to je pravo bogatstvo. Jako nam je drago što je gradonačelnik danas sa nama i što pokazuje razmijevanje prema penzionerima i našim potrebama. Hvala na podršci – naglasili su članovi Udruženja Rašid Bajić i Živana Hadžizukić, koji su pozvali sve penzionere koji nisu članovi da im se pridruže.

Grad Konjic

Slični članci

Back to top button