BiHHercegovinaJablanicaVijesti

Informacija za vozače: Na dionici Jablanica – Donja Jablanica saobraćaj će danas biti obustavljen 45 minuta

Obavještavamo vozače da je na dionici Jablanica-Donja Jablanica za danas najavljena obustava saobraćaja od 16:30 do 17:15 sati. 

U ostalom periodu na magistralnom putu Jablanica-Mostar saobraćaju sve kategorije vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog oštećenja kolovoza još uvijek je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jablanica-Blidinje.

Brojni radovi

Zbog izvođenja radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Reljevo, na dionici autoceste Sarajevo sjever-Butila, vozila saobraćaju jednom saobraćajnom trakom u pravcu kretanja. Na istoj dionici izvode se i radovi na urezivanju induktivne petlje zbog čega se saobraća usporeno jednom trakom. 

Na dionici Podlugovi-Visoko zbog radova na postavljanju bukobrana na mjestu izvođenja radova u funkciji je preticajna traka, a brzina ograničena na 60 km/h. Zbog radova u tunelu Ivan, na dionici autoceste A-1 Bradina-Tarčin, saobraća se usporeno, jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Matuzići-Doboj, Simin Han-Donje Caparde, Kladanj-Živinice (Stupari), Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina i Međeđa-Višegrad.

Stanje na graničnim prijelazima

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Slični članci

Back to top button