BiHHercegovinaSportVijesti

Fudbaler Radnika podržao Musemića: Svi u odbranu, jedan je Husref

Radnikov veznjak, Mirzad Mehanović, izrazio je podršku Husrefu Musemiću nakon što je trener Igmana iz Konjica suspendovan na šest mjeseci zbog neprikladnog ponašanja nakon utakmice protiv Zrinjskog

Mehanović je među rijetkim fudbalerima i stručnjacima iz domaće lige koji su javno progovorili o ovom slučaju, naglašavajući da se Musemićevo ponašanje ne smije opravdavati, ali da Husref kao osoba zaslužuje podršku zbog težine kazne.

“Pogotovo kada vidimo da se veličanje ratnih zločinaca na tribinama skoro nikada ne evidentira, a još rijeđe kažnjava, kad neki treneri za tučnjavu protivničkiih igrača dobiju mizerne kazne, itd. Od nepravde je jedino gora selektivna pravda. Zato, ako Sarajevo kao klub/grad ima jedan slogan ‘Svi u napad jedan je Hase‘, trebali bi malo da se aktiviraju i sa sloganom ‘Svi u odbranu jedan je Husref‘”, napisao je Mehanović na Instagramu.

Mehanović i Musemić su ranije sarađivali u Tuzla Cityju, a iskusni fudbaler trenutno igra za Radnik, gdje je ove sezone postigao jedan gol i zabilježio tri asistencije.

Podsjetimo, Musemić je oštro sankcionisan nakon što je vrijeđao posmatrača suđenja, Admira Šehovića, tokom spornog meča protiv Zrinjskog. NFSBiH odlučio je da ga kazni zabranom obavljanja bilo kakvih funkcija u fudbalu na šest mjeseci, uz dodatnu novčanu kaznu od 3.000 KM.

Uprkos svemu jako malo je igrača, trenera, sportskih radnika koji su javno dali podršku Musemiću.

Jasno je da mnogi ne žele ići “uz vodu” jer se plaše da će ih valovi odnijeti.

Isto tako sa druge strane je jasno da Musemić nije imao šta da izgubi, te da je vjerovatno prekipjelo nakon dvije utakmice u kojima je njegova ekipa primila 11 golova.

Slični članci

Back to top button