BiHHercegovinaKonjicSportVijesti

Orhan Tucović, predsjednik FK Igman: Neopravdana hajka na čast i ime Husrefa Musemića

U Konjicu su posljednjih sedmica zaokupljeni saniranjem šteta od kataklizme koje je pogodilo ovo područje. No poslije odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine da na šest mjeseci suspenduje trenera Igmana Husrefa Musemića zbog dešavanja tokom i nakon utakmice protiv Zrinjskog u Mostaru, fudbal je ponovo izbio u prvi plan. Igman je, barem na kratko, ponovo glavna tema u gradu.

– Ovo je nepravdana hajka na ime i čast Husrefa Musemića. Ovo je moje privatno mišljenje – rekao nam je prvi čovjek kluba Orhan Tucović, javivši se s ugroženih područja, dodavši da konjička sela poslije muke s poplavama sada vode bitke s klizištima koja su se pojavila.

No ponovo se vratio fudbalu i odluci Disciplinske komisije FSBiH.

– Poštujem sve što piše Bosna i Hercegovina. Mi smo legalisti – govori Tucović.

On je dodao da mu je žao što pojedini mediji blate Musemića, za kojeg smatra da dolazi iz časne porodice i da je te principe prenio u svlačiniocu Igmana, gdje se fudbaleri koji dolaze iz raznih država drže zajedno, kao jedan.

– Sretan sam i ponosan što čovjek s takvim karakternim osobinama i takvom karijerom radi u Igmanu i Konjicu – kaže prvi čovjek Konjičana.

U Igman još nije stigla odluka Disciplinske komisije, ali je ona objavljena na zvaničnoj stranici FSBiH.

Nakon prijema odluke, klub, odnosno Husref Musemić, imat će osam dana za žalbu Apelacionoj komisiji, a to pravo će vjerovatno i iskoristiti.

Tokom dana o “slučaju Musemić” trebao bi se oglasiti i FK Igman.

faktor.ba

Slični članci

Back to top button