BiHHercegovinaSportVijesti

Bivši FIFA sudija isprozivao stanje u bh. fudbalu: Gubi se poštovanje…

Suđenje je defitnivno rak rana bh. fudbala, a to se sinoć na utakmici između Zrinjskog i Igmana pokazalo po ko zna koji put u proteklih par godina.

Igman je imao vodstvo, a onda je glavni sudija meča Mario Pejić iz Gruda u samo četiri minute pokazao dva žuta odnosno crveni karton Almiru Bekiću.

Vjerovatno će se ova dva žuta kartona od strane sudijskih eksperta “pravdati” na sve moguće načine, no da se za ovakve situacije na evropskim susretima pokazuje put u svlačionicu vjerovatno nijedna utakmica ne bi završila sa 22 igrača na terenu.

Uzaludni su bili protesti gostiju, baš kao i 20-ak minuta ranije kada je na nekih 16 minuta od gola srušen Mirsad Ramić.

Sudija se nije oglašavao, nije pozvan ni da pogleda spornu situaciju na VAR ekranu, pa ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu u našoj zemlji s pravom postavljaju pitanje zbog čega je i uveden VAR.

Isključen je i trener Igmana Husref Musemić zbog protesta, a po završetku meča je iskusni stručnjak sa nekoliko sočnih psovki počastio i Admira Šehovića, kontrolora suđenja na sinoćnjem meču.

A malo nakon što je glavni sudija meča odsvirao kraj znakovitom porukom se na društvenim mrežama oglasio i bivši FIFA sudija Haris Kaljanac.

“Ljudi ovih dana privlače pažnju gubljenjem poštovanja”, napisao je Kaljanac na fotografiji na kojoj se on nalazi u sudijskoj opremi.

No, ni to nije sve, odnosno u pozadini njegove objave se čuje pjesma “jednom kad sve ovo bude jučer, kad zora svane, a svanuti će”.

Mnogo toga je rekao Kaljanac sa ovom objavom. No, ko mari?

Navijači i ljubitelji fudbala će izražavati nezadovoljstvo na društvenim mrežama mediji će pisati i analizirati odluke. Naravno bez prava da sporne momente prikažu jer ekskluzivna prava na mečeve elitnog ranga ima Arena.

Slični članci

Back to top button