BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaVijesti

MUP HNK zvanično o sukobu u centru Mostara

Pet lica je povrijeđeno, dok su tri lica privedena u policiju, epilog je sinoćnjih nereda u Mostaru, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Prema saopštenju objavljenom na zvaničnoj internet-stranici MUP-a HNK-a, u nedjelju uvečer u 18,50 sati, Policijsku upravu (PU) Mostar su obavijestili građani da se u ulici Bulevar narodne revolucije kod Doma zdravlja okupilo više nepoznatih lica sa kapuljačama na glavi.

Dolaskom na lice mjesta pripadnika policije, grupa se počinje kretati prema Španskom trgu, gdje se zaustavljaju i zadržavaju kod javnog WC-a.

Pripadnici policije se zadržavaju na kružnom toku na Španskom trgu. U jednom momentu, iz pravca Krpića ulice, izlazi grupa maskiranih nepoznatih lica sa bakljama i palicama, te dolazi do sukoba između dvije pomenute grupe.

“Pripadnici policije su preduzeli sve potrebne mjere i radnje na uspostavljanju javnog reda i mira nakon čega su se, po naredbi, uputili u RMC Safet Mujić, gdje je dežurni doktor izjavio da su zaprimili lice S.G. (1999), koji je zadobio teške tjelesne povrede u tuči.

Odlaskom na Centar urgentne medicine (CUM) Mostar, dežurni doktor je izjavio da su zaprimili četri lica sa povredama iz tuče i to G.D.(2000), B.D.(2005), J.G.(2006) i B.R.(2009) koji je zadobio teške tjelesne povrede.

Lica G.D., B.D. i J.G. su lišena slobode i smještena u prostorije za zadržavanje PU Mostar.

O svemu je upoznat tužilac i Odjel krim. Policije koji preduzimaju sve potrebne mjere i radnje”, saopšteno je iz MUP-a HNK.

Slični članci

Back to top button