BiHBiznisDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicMagazinNVOPolitikaPoljoprivredaPrivredaPROMOSvijetTurizamVijestiZanimljivosti

Osman Ćatić u Konjicu uvjerljivo osvojio mandat gradonačelnika!

Konjic, 20. oktobar 2024. godine – Konjic je još jednom pokazao povjerenje u svog gradonačelnika, Osmana Ćatića iz Stranke demokratske akcije (SDA). Sada je već jasno on osvaja novi mandat na poziciji gradonačelnika Konjica.

Prema trenutno dostupnim rezultatima iz stranaka, Ćatić ima 6035 glasova. S obzirom da je na izborima u Konjicu glasalo oko 11.900 glasača, jasno je da je prednost koju ima Ćatić nedostižna.

“Poštovani sugrađani,

Lokalni izbori u našem gradu provedeni su u specifičnim okolnostima, jer smo u nedavnim razornim poplavama i klizištima izgubili pet naših sugrađana, a brojni stanovnici naše lokalne zajednice ostali su bez krova nad glavom ili su im oštećeni domovi. Štete na infrastrukturi su ogromne.

Zbog svega navedenog, želim da se zahvalim svim sugrađanima koji su u pomenutim okolnostima danas obavili svoju građansku dužnost i izašli na izbore i time pokazali odgovornost prema sebi i zajednici u kojoj živimo.

Pred nama je već sutra mnogo posla, zato s istinskim opredjeljenjem da svojim djelovanjem opravdamo vaše povjerenje, očekujemo da zajedno koračamo dalje i kreiramo uslove života kakve svi priželjkujemo.” – kazao je novi-stari gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić za portal novikonjic.ba.

Prema trenutnim rezultatima nezavisni kandidat, Adnan Faladžić ima 2500 glasova, dok kandidat SDP-a Emir Đulić ima 1074 glasa.

Podsjetimo, u našem gradu je na izborima glasalo 54,86% birača, od 21.500 birača prijavljenih.

Slični članci

Back to top button