BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijestiZanimljivosti

HVALA POLICIJO Ibrahim i Samija nisu sami

PIŠE: Said Šteta (novikonjic.ba)

Policijski službenici Maglaja i Konjica ali i nesebična želja policajaca PS Maglaj da pomognu u nevolji, dovela je danas, nedjelja, tu ekipu policajaca do pred odronom zatrpanu kuću Ibrahima i Samije Keško u selu Gorica kod Buturović Polja.

Na čelu sa komandirom, Alenom Mušićem, kako rekoše rijetko poštenim mladim čovjekom, dodajem ljudinom.

Pored njega Halilović Kemal pomoćnik. Hrnjadović Edhem pomoćnik, te policajci Djedović Bećir, Mujkić Armin, Mitrović Milijan, Hodžić Elvedin, Bradarić Emir, Jeftić Gostimir i Šahman Elvedin penzionisani policajac. Prije svega ljudi, humanisti, uz to časni nosioci uniforme policije, spoznali su nesreću i samo žele pomoći.

Izbjegavaju fotografisanje i otkkrivanje imena. Malo kroz šalu rekoh a znate meni uzeti ime na cesti. Smijeh i rad.

Komanditno ne pušta lopatu, ostali prate, složno, predano, osjeti se tim. Nakon uređenog posla kada u avliji nije više bilo kamena i zemlje a iznad zida odrona koji prijeti pila se kahva bosanska.

Ibrahima i Samija nisu krili oduševljenje i samo su imali riječi hvale za ove dobre policajce. Osjećaj da u nevolji nisu sami ublažilo je sve strahote i spavanje u tuđoj kući. Slijedi čišćenje unutrašnjosti i povratak pod svoj krov. A policajci PS Maglaj odlaze noseći umjesto umora jednu lijepu ljudsku priču.

Hvala policijo!

Said Šteta, književnik i novinar

Slični članci

Back to top button