BiHSportVijesti

Danas dvije utakmice 10. kola Premijer lige BiH

Danas će biti odigrane dvije utakmice 10. kola Premijer Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Prvi meč igra se od 13:30 sati a u njemu se sastaju GOŠK i Sloboda. Bit će to duel dvije ubjedljivo posljednjeplasirane ekipe na tabeli, koje jedine u dosadašnjem dijelu sezone nisu osjetile slast pobjede.

GOŠK je posljednji sa jednim bodom, dok Sloboda ima dva boda i bit će ovo i jednim i drugim idealna prilika da dođu do prvog trijumfa sezone. Glavni sudac utakmice je Deljković Benjamin iz Sarajeva.

Drugi meč današnjeg programa privlači mnogo više pažnje. Na Koševu se u večernjem terminu od 20:45 sati sastaju Sarajevo i Velež u utakmici koja nosi naziv “Derbi Bosne i Hercegovine”.

Za razliku od Sarajeva koje je u vrhu (3. mjesto, 18 bodova), Velež bilježi izuzetno loš ulazak u sezonu i nalazi se tek na devetom mjestu sa isto toliko bodova.

Sarajevo u meč na Koševu ulazi kao favorit, ali Velež je u prošlosti često znao biti vrlo nezgodan protivnik bordo timu, pa su svi u taboru domaćina svjesni da ih čeka zahtjevan zadatak. Glavni sudac utakmice će biti Mirza Kazlagić iz Cazina.

Jučer je odigran prvi meč ovog kola između Posušja i Širokog Brijega (1:2), a preostale tri utakmice igraju se u nedjelju i ponedjeljak. Sutra se sastaju Radnik – Sloga (15:00) i Borac – Željezničar (19:45), a prekosutra Zrinjski – Igman (18:00).

Slični članci

Back to top button