BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicKulturaMagazinPROMOVijestiZabavaZanimljivosti

Konjic u znaku duhovne muzike: Počinje 18. izdanje manifestacije

Konjic će od 18. oktobra do 9. decembra biti domaćin 18. izdanja manifestacije “Večeri duhovne muzike – iskustva bosanskohercegovačkog višeglasja”.

Ovogodišnje izdanje otvara se promocijom novog albuma hora “Hamza” pod nazivom “Iskreno”. Posjetitelji će imati priliku uživati u različitim muzičkim žanrovima, od tradicionalnih ilahija do modernih interpretacija duhovne muzike.

“Ovo je prilika da čujemo raznolikost bosanskohercegovačkog višeglasja i da uživamo u zajedništvu koje muzika donosi”, istaknuo je direktor Narodnog univerziteta Konjic, Benjamin Mušinović.

Pored koncerta hora “Hamza”, program obuhvata i nastupe lokalnih umjetnika, kao i gostovanje etno grupe “Zerdelija” iz Banja Luke i Mostara.

Kao posebnost ovogodišnjeg programa izdvaja se izložba o kulturnoj baštini Hercegovine u dokumentima Arhiva HNK, koja će biti upriličena nakon koncerta 14. novembra.

Završnica manifestacije rezervirana je za Mirzu Redžepagića koji će predstaviti svoj projekt “Cycles”, fuziju različitih zvukova i kultura.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje duhovne muzike da se pridruže ovom bogatom programu i uživaju u jedinstvenom kulturnom događaju.

Slični članci

Back to top button