BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicPROMOSvijetVijesti
Popularno

KONJIC: Gdje je Tanja? Pomozimo joj da se vrati kući!

KONJIC, 16. oktobar 2024. godine – Portal novikonjic.ba obavijestio je čitatelje o nestaloj djevojci Tanji Varajić iz Doboja za koju se pojavila nova informacija da je viđena u Konjicu.

Za njen pronalazak porodica Varajić nudi značajan novčani iznos kao nagradu.

Potraga za Tanjom Varajić je aktivna i od strane INTERPOL-a i EUROPOL-a, a u slučaj su uključeni i istražitelji Federalne uprave policije.

Detaljnije informacije moguće je pročitati OVDJE.

Danas prenosimo saopćenje za javnost porodice Varajić.

“Dragi Konjičani i Konjičanke,

ovim putem pozivamo sve da se uključe u potrazi za našom kćerkom, Tanjom Varajić, koja je poslednji put viđena u Konjicu.

Naime, grupa sarajevskih planinara 21. septembra 2024. godine dovezla je nepoznatu djevojku koja je stopirala iz Dive Grabovice do Gazprom pumpe u Konjicu. Postoji mogućnost da je reč o Tanji, što dodatno povećava hitnost potrage.

Mi smo kao porodica jako zabrinuti, a najnovije informacije sugerišu da se Tanja može nalaziti u okolini Konjica, posebno u blizini Boračkog jezera, Hadžića i drugih lokacija.

Tanja proživljava emocionalno teško razdoblje koje utiče na njezin način života. Ukoliko je sretnete, molimo Vas da joj pristupite s pažnjom i razumevanjem. Tanja govori naš jezik s naglaskom, što može biti korisno u njenoj identifikaciji. Može izgledati zbunjeno ili uplašeno, stoga Vas molimo da joj ponudite pomoć.

Ukoliko sretnete ili se zateknete u razgovoru sa djevojkom za koju posumnjate da je nestala Tanja, pokušajte je fotografisati i zabilježiti njene osnovne fizičke karakteristike izgleda.

Također, ako sretnete osobu koja stopira, molimo obavezno obratite pažnju i provjerite da li je to Tanja. To se posebno odnosi na putne pravce ka Boračkom jezeru i Kantonu Sarajevo – prvenstveno Općina Hadžići.

Ukoliko imate bilo kakve informacije o njenom trenutnom boravištu ili ste je vidjeli, molimo Vas da se obratite lokalnoj policiji na broj 122 ili kontaktirate porodicu na broj [Mob. ili Viber:  +387 66 306 321,   +387 65 625 575,  +1 604 722 98 46. Email: varajic@protonmail.com ] ili na e-mail portala: novikonjic@gmail.com.

Vaša pomoć može biti ključna u vraćanju Tanje kući, a svaka informacija je od izuzetne važnosti. Hvala svima na razumjevanju i podršci.

Porodica Varajić

Slični članci

Back to top button