Crna hronikaDruštvoJablanicaKonjicVijesti

Policijski raport: Tragedijom i kriminalom obilježena sedmica

U protekloj sedmici na području Konjica i Jablanice evidentiran je relativno nizak broj krivičnih djela i prekršaja. Međutim, nekoliko izvanrednih događaja, uključujući saobraćajnu nesreću sa teško povrijeđenom osobom, pronalazak dva tijela i zapljenu narkotika, obilježilo je ovaj period.

Konjic i Jablanica: Sedmica u brojkama

Policijska uprava Konjic je u periodu od 7. do 14. oktobra 2024. godine zabilježila ukupno 10 krivičnih djela, od čega je većina počinjena na području Konjica (9) i (1) na području PS Jablanica. Također, evidentirano je 6 saobraćajnih nezgoda, od kojih je jedna rezultirala teškim tjelesnim ozljedama. Narušen je javni red i mir (4) puta u Konjicu.

Izvanredni događaji:

  • Saobraćajna nesreća: Dana 12. oktobra dogodila se saobraćajna nesreća u Konjicu u kojoj je automobilom udarena pješakinja koja je zadobila teške tjelesne ozljede.
  • Pronalazak tijela: U istom danu iz Jablaničkog jezera u blizini mjesta Buturović Polje izvučeno je beživotno tijelo ženske osobe, za koje je uviđajem utvrđeno da se radi o Z.M. (1946) čiji je nestanak prijavljen 4. 10. 2024. godine. Tijelo je prebačeno u gradsku mrtvačnicu Visoko. U Donjoj Jablanici pronađeno je tijelo muškarca nastradalog u elementarnoj nepogodi 4. 10. 2024. godine, a utvrđeno je da se radi o licu M.S. (1967) iz Donje Jablanice.
  • Zapljena narkotika: Policijska patrola je u Živašnici zaustavila vozilo i kontrolisala „Mercedes“ kojim je upravljao N.D. (2003) iz Konjica, a kao saputnica u vozilu se nalazila P.Z. (1997) iz Sarajeva. Prilikom kontrole, vozač je dobrovoljno predao 2 paketića zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu  i 2 paketića sa bijelom praškastom tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Spidu. Vozač i suvozač su lišeni slobode.

Slični članci

Back to top button