BiHHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijesti

Voda se vraća u Buturović-Polje: Sanacija vodovoda u završnoj fazi

Konjic, 8. oktobar 2024. godine – Katastrofalne poplave nisu uspjele slomiti duh stanovnika doline Neretvice.

Katastrofalne poplave i klizišta koja su zahvatila dolinu Neretvice doveli su i do prekida u vodosnabdijevanju Buturović-Polja, Kostajnice, Goranskog Polja, Trusine i ostalih naselja koja koriste vodu s izvorišta Krupić ispod Bokševice.

Već pri prvim obilascima terena prije nekoliko dana radnici JKP “Vodovod i kanalizacija” (VIK) Konjic utvrdili su da je uništen gotovo cjelokupan cjevovod od kaptaže, odnosno vodozahvata do bazena na Bilišinama.

Više ekipa konjičkog VIK-a danas je vršila postavljanje novih cijevi, izmijenjenom dionicom, i uspostavu vodosnadbjevanja možemo očekivati u naredna dva-tri dana, ali pod uslovom da ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti.

Narod doline Neretvice koristi priliku da uputi zahvalu JP “Elektroprivreda”, BH Telecomu i konjičkom VIK-u, čiji zaposlenici ulažu nadljudske napore kako bi došlo do normalizacije života u našem kraju.

Zahvaljujući zajedničkim naporima JKP “Vodovod i kanalizacija” Konjic, JP “Elektroprivreda” i BH Telecoma, vodosnabdijevanje u Buturović-Polju i okolnim naseljima će uskoro biti u potpunosti obnovljeno.” – piše informativna facebook stranica Buturović Polje.

Ova vijest je znak nade za sve stanovnike pogođene ovom katastrofom.

Slični članci

Back to top button