DruštvoKonjicVijesti

Centar za socijalni rad Konjic pruža pomoć stradalim u prirodnoj nesreći

KONJIC, 8. oktobar 2024. godine – U proteklim danima, Centar za socijalni rad Konjic bio je intenzivno angažovan na pružanju pomoći stanovnicima pogođenim prirodnom nesrećom koja je pogodila područje Grada Konjica, posebno mjesnu zajednicu Neretvica.

Trijaža za 59 porodica

Direktorica Centra za socijalni rad Konjic, Nadira Đapo, istakla je da su formirani timovi sastavljeni od psihologa i socijalnih radnika koji su na terenu pružali podršku stradalim stanovnicima. Od 4. oktobra do danas, obavljen je prijem i trijaža za 59 porodica.

“Porodica Poturović sa šest članova smještena je u Hotel Konak, dok su ostale porodice našle utočište kod rodbine i prijatelja. Dva lica nalaze se u ustanovama socijalne zaštite u općinama Ilidža i Stolac. Dvoje djece bez roditeljske pratnje smješteno je kod srodnika u Konjicu, a četiri osobe, državljani Republike Hrvatske, prebačene su u Sarajevo i otputovale za Zagreb”, izjavila je Đapo.

Centar je također pružio podršku porodici Šehić iz Jablanice, koja je smještena kod rodbine u Konjicu. Prijemom i trijažom obuhvaćeno je 80 lica, a svim pogođenim porodicama ponuđeni su prehrambeni i higijenski paketi te je uspostavljena saradnja sa Domom zdravlja i Gradskom apotekom kako bi se osigurali potrebni lijekovi.

“Zatražili smo od psihologa i socijalnog radnika Doma zdravlja da posjete pacijente hospitalizovane u Općoj bolnici Konjic i dostavimo nam potrebne podatke”, dodala je Đapo.

Kontakt telefoni za pomoć

Centar za socijalni rad Konjic poziva stanovnike sa područja Neretvice koji su usljed prirodne nesreće ostali bez domova i trenutno su smješteni kod rodbine ili prijatelja na području grada Konjica da se jave na brojeve telefona: 036728448, 061570655 i 061536455, kako bi se istima mogla pružiti adekvatna i pravovremena pomoć.

Slični članci

Back to top button