BiHDruštvoVijesti

SIPA pretresa u Mostaru

Na području Mostara sprovodi se akcija kodnog naziva „OSKAR“ koju vode policijski službenici SIPA-e.

Pretresi stambenih, pomoćnih objekata i pokretnih stvari vrše se na više lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Mostara provode operativnu akciju kodnog naziva “Oskar”.

U toku su pretresi stambenih i pomoćnih objekata te vozila na više lokacija,a zbog postojanja sumnje da je počinjeno krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga propisano KZFBiH-om, saopćeno je iz te policijske agencije.

“Prilikom pretresa do sada je otkriveno i privremeno oduzeto četiri kilograma opojne droge spid, više od 10.000 KM, obilježavajući blinkeri, mobilni telefoni kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, navode iz SIPA-e.

Ove aktivnosti provedene su po nalogu Općinskog suda u Mostaru i pod nadzorom Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a u saradnji sa Graničnom policijom Bosne i Hercegovine i MUP-om Hercegovačko- neretvanskog kantona.

Iz SIPA-e ističu da akcija još traje te da će se o konačnom ishodu oglasiti naknadno.

Faktor.ba

Slični članci

Back to top button