BiHHercegovinaSportVijesti

Samra Alebić iz Bosne i Hercegovine do svjetskog trona

Samra Alebić ostvarila je sjajan rezultat na ovogodišnjem WUAP Svjetskom prvenstvu u powerliftingu održanom u Češkoj.

Ona je nastupila u kategoriji do 52 kilograma u izuzetnoj takmičarskoj konkurenciji osvojila prvo mjesto i oborila svjetski rekord u čučnju nakon što je podigla težinu od čak 165 kilograma.

Pripreme za ovo takmičenje Samra je počela već u aprilu ove godine kako bi dostigla potrebnu tjelesnu težinu za kategoriju do 52 kilograma, a nakon ostvarenog rezultata Samra je poručila: „Kako sumirati emocije u ovom trenutku, stvarno ne znam. Pišem ovo sa hiljadu i jednom emocijom dok mi srce lupa dvjesto na sat. Toliko truda, rada i odricanja, ali sve se isplatilo u trenutku kada sam postala nova rekorderka,“

Alebić se zahvalila svima koji su vjerovali u njen rad i trud, uključujući sponzore, bliske prijatelje i porodicu koja ju je podržavala kroz cijeli proces.

Posebnu zahvalnost uputila je Kadiru Keskinu, koji je svojim znanjem, motivacijom i podrškom bio ključni faktor za postizanje rezultata .

Prema Samrinim riječima obaranje svjetskog rekorda nije bilo očekivano jer mnogobrojni faktori utiču na performans ali sve je se savršeno poklopilo sada Konjic, Mostar i Bosna i Hercegovina imaju svjetsku rekorderku.

Nastup na svjetskom prvenstvu za Samru znači nova poznanstva, novo iskustvo i motiv za nastavak takmičarske karijere, a cilj je jasan – nastavit istim žarom, postavljati i rušiti nove rekorde i sticat nova poznanstva.

Samrin ukupan rezultat na prvenstvu bio je 365 kg, a Češka samo usputna stanica na putu ka uspjehu.

(Mostarski.ba/Muamer Zukanović)

Slični članci

Back to top button