BiHSportVijesti

Barbarez objavio spisak igrača reprezentacije Bosne i Hercegovine za duele s Njemačkom i Mađarskom

Na današnjoj konferenciji za medije selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez objavio je spisak igrača za predstojeće utakmice.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u okviru UEFA Lige nacija odmjeriti snage s reprezentacijama Njemačke i Mađarske.

Sergej Barbarez, seletor reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je koji će igrači biti pozvani za ove utakmice.

GOLMANI: Nikola Vasilj, Osman Hadžikić, Martin Zlomislić.

ODBRANA: Sead Kolašianc, Nikola Katić, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Nihad Mujakić, Ermin Bičakčić, Adrian Leon Barišić, Stjepan Radeljić.

VEZNI RED: Haris Hajradinović, Benjamin Tahirović, Ivan Bašić, Dario Šarić, Denis Huseinbašić, Dženis Burnić, Ifet Đakovac, Esmir Bajraktarević, Armin Gigović.

NAPAD: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Haris Tabaković.

Utakmice Bosne i Hercegovine protiv Njemačke i Mađarske se igraju na Stadionu “Bilino polje” u Zenici 11. i 14. oktobra.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine bi trebala da počne s okupljanjem 7. oktobra u Sarajevu, gdje će se pripremati za ova dva susreta.

Nakon prva dva kola u okviru grupe 3 lige A UEFA Lige nacija reprezentacija Bosne i Hercegovine ima osvojen jedan bod, u duelu s Mađarskom u Budimpešti (0:0), dok je poražena rezultatom 5:1 na gostovanju Nizozemskoj u Eindhovenu.

U novembru će reprezentacija Bosne i Hercegovine gostovati Njemačkoj u Freiburgu, dok će na “Bilinom polju” ugostiti Nizozemsku, čime će kompletirati učešće u novoj sezoni UEFA Lige nacija.

Slični članci

Back to top button