DruštvoKonjicVijesti

Prva osnovna škola Konjic moli za saradnju roditelje

Konjic – Direktor Prve osnovne škole Konjic, Omer Kozić, uputio je apel roditeljima učenika da prilikom dovođenja i odvođenja djece iz škole, automobilima kruže ulicom Varda. Ovom mjerom želi se smanjiti gužva ispred škole i osigurati nesmetan i siguran pristup školi za sve učenike, nastavnike i ostale uposlenike.

“U posljednje vrijeme svjedoci smo velikog broja vozila koja se zaustavljaju ispred same kapije škole, što stvara velike gužve i ugrožava sigurnost naše djece. Zbog toga molimo sve roditelje da budu obzirni i da se pridržavaju uputa. Kruženjem ulicom Varda izbjeći ćemo nepotrebne gužve i osigurati nesmetan odlazak djece na nastavu”, istaknuo je direktor Kozić.

Kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika u saobraćaju, direktor škole poziva roditelje na saradnju i poštivanje saobraćajnih pravila. Također, apelira na nastavno osoblje da aktivno sudjeluje u ovoj akciji i da upozorava roditelje na potrebu poštivanja uputa.

Jedna od inicijativa koju roditelji predlažu jeste i ta, da se JU Prva OŠ Konjic obrati zahtjevom Gradskom vijeću Konjica, radi provođenja procedure oko uspostavljanja jednosmjernog saobraćaja.

Slični članci

Back to top button