BiHHercegovinaVijesti

MUP HNK: Bilten dnevnih događaja za protekla 24 sata

Za protekla 24 sata (25/26.9.2024.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 12 prijava; na području Mostara 8, na području Jablanice 2 i na području Konjica 2.  

Iz oblasti javnog reda i mira registrovan je 1 prekršaj i to na području Mostara.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovane su 3 saobraćajne nezgode; na području Mostara 2 i na području Konjica 1. Jedno je lice smrtno stradalo, jedno lice je zadobilo lake tjelesne povrede.  

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 25.9.2024. godine, oko 22,30 sati, u prostorije OKP-a PU Mostar pristupili su K.G. (1997) i S.S. (1994), državljani Turske i prijavili da je nad njima, uz prijetnju pištoljem i nožem, izvršeno razbojništvo od strane četiri NN muška lica, dok su se isti nalazili na platou ispod Starog mosta. Preduzete sve potrebne mjere.
  • 25.9.2024. godine, u 23,00 sati, prilikom kontrole vozila marke WV Polo, u mjestu Glogošnica, I.K. (1996) je dobrovoljno predao jednu pvc kesicu u kojoj se nalazila neutvrđena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed. I.K. je doveden u prostorije PS Jablanica gdje je nad istim urađena kriminalistička obrada. Upoznat nadležni tužilac.
  • 25.9.2024. godine, oko 18,55 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda na lokalnom putu Buturović polje-Lukšije, u mjestu Lukšije, u kojoj je učestvovao O.M. (1960) iz Konjica koji je upravljao vozilom marke Suzuki. Isti je zaustavio vozilo pored puta, te izašao iz njega, a nakon njegovog izlaska  vozilo se samo pokrenulo i sletjelo u provaliju duboku oko 100 m. U vozilu se kao saputnik nalazio I.K. (1952) koji je zadobio tjelesne povrede od kojih je preminuo na licu mjesta. Tijelo nastradalog izvukli su pripadnici GSS Prenj, te je prevezeno u gradsku mrtvačnicu Konjic radi obdukcije. O.M. je lišen slobode i smješten u prostorije PS Konjic. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj, te preduzete sve potrebne mjere.

Slični članci

Back to top button