BiHDruštvoSvijetVijesti

Delegacija SIFBiH-a učestvovala na prvoj ovogodišnjoj Boranci

U periodu od 20-22.9.2024. godine delegacija Saveza izviđača Federacije BiH boravila je u Splitu, kao gost Saveza izviđača Hrvatske.

Savez izviđača Hrvatske je već sedmu godinu nosilac projekta Boranka, čiji je glavni cilj pošumljavanje opožarenih područja.

Proširivanjem na teritorij Sjeverne Makedonije i Crne Gore, Boranka je u posljednjih nekoliko godina poprimila regionalni karakter, te se trenutno vode pregovori o proširivanju ovog velikog projekta i na teritorij naše zemlje.

Boranka je projekt koji je dobio prestižne nagrade od Europske komisije, kao i nagradu predsjednika Republike Hrvatske, te se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske i Europske komisije.

Radujemo se nastavku pregovora i nadamo se da ćemo već naredne godine i mi biti nositelji aktivnosti pošumljavanja te na taj način uveliko doprinijeti obnovi i zaštiti dragocjenih prirodnih resursa. Do tada, donosimo vam dio atmosfere sa akcije pošumljavanja opožarenih područja Parka prirode Biokovo, kojoj su se proteklog vikenda pridružili predstavnici SIFBiH-a

Slični članci

Back to top button