Crna hronikaDruštvoKonjicVijesti

Konjički saobraćaj: Haos na ulicama ili policijski propusti?

U proteklom periodu, naš portal je pokrenuo inicijativu s ciljem da ukaže na sveprisutni problem nepropisnog parkiranja i općenito haotičnog saobraćaja u našem gradu. Odgovor naših čitatelja bio je očekivan – fotografije nepropisno parkiranih automobila na trotoarima, prekršaja u vožnji i drugih saobraćajnih prekršaja stižu sa svih strana.

Građani Konjica su očigledno dostigli tačku zasićenja. Svakodnevno svjedočimo scenama koje ugrožavaju kako pješake tako i ostale učesnike u saobraćaju. Ne samo da su trotoari pretvoreni u parking prostore, već se vozila parkiraju na zelenim površinama, autobusnim stajalištima, a nerijetko i na mjestima koja su zakonom zabranjena.

Očekivali smo da će naše upozorenje biti poticaj nadležnim organima da poduzmu odgovarajuće mjere. Međutim, činjenica da policijska vozila često vidimo parkirana na trotoarima, šalje jasnu poruku da se ni oni ne pridržavaju zakona koji bi trebali provoditi.

Upućujemo snažan apel nadležnoj policijskoj stanici da:

  • Pojača kontrolu saobraćaja: Posebno obratiti pažnju na problematična područja gdje se najčešće dešavaju prekršaji.
  • Dosljedno kažnjava prekršitelje: Sankcije za saobraćajne prekršaje moraju biti efikasne i odvraćajuće.
  • Daje primjer: Pripadnici policije su prvi koji bi trebali poštovati zakone. Stoga, apelujemo da se policijska vozila više ne parkiraju na nedozvoljenim mjestima.
  • Uključi građane: Organizovati sastanke sa građanima kako bi se zajednički pronašla rješenja za postojeće probleme.

Saobraćajni haos u Konjicu je postao ozbiljan problem koji ugrožava našu sigurnost i kvalitet života. Očekujemo da će nadležne institucije preuzeti odgovornost i poduzeti sve neophodne mjere kako bi se stanje popravilo.

Slični članci

Back to top button