BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijestiZanimljivosti

EKSPLOZIJA VOZILA (video) Nesebični čin: Konjički pčelar Hrnjica pomogao vozaču u nevolji

Sinoć oko 22 sata na prevoju Bradina, na magistralnoj cesti M17 Konjic – Tarčin, došlo je do zastrašujućeg događaja. Vozilo marke BMW iznenada je zahvatio požar, pretvarajući noćnu vožnju u pravu dramu.

Vraćajući se u svoj grad, poznati konjički pčelar Salem Hrnjica, primijetio je dim i plamen. Bez razmišljanja, pritekao je u pomoć vozaču. Koristeći pet vatrogasnih aparata, zajedno sa još nekoliko vozača hrabro se upustio u borbu s vatrenom stihijom. Iako su se maksimalno potrudili, plamen je bio jači i ubrzo je zahvatio cijeli automobil, a na kraju je došlo i do eksplozije istog.

Konjički vatrogasci su po dojavi odmah izašli na teren i u periodu od 22,24 do 00,40 uspjeli su lokalizovati požar i spriječiti njegovo širenje. Nažalost, automobil je potpuno izgorio.

“Od 22,24 do 00,40 sati gorjelo je vozilo u Bradini. Požar je ugašen.” – sapćeno je za portal NoviKonjic iz Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica.

Najvažnije je što u ovom incidentu nije bilo povrijeđenih osoba.

Nakon što su vatrogasci završili svoj posao, oštećeno vozilo je odvučeno na parking policijske stanice u Konjicu gdje će biti podvrgnuto detaljnijoj kriminalističko-tehničkoj obradi kako bi se utvrdili tačni uzroci požara.

Hrabri potez pčelara Salema Hrnjice još jednom je potvrdio da u našem gradu ima ljudi velikog srca, spremnih da nesebično pomognu drugima u nevolji.

Slični članci

Back to top button