BiHHercegovinaJablanicaKonjicSportVijesti

Igman golom Velića savladao Slobodu

Prvu utakmicu 7. kola Premijer WWin lige BiH na Gradskom stadionu u Konjicu odigrali su domaćin Igman i gosti iz Tuzle, FK Sloboda.

Pobjeda je pripala ekipi Igmana koja je minimalnim rezultatom 1:0 došla do drugog uzastopnog trijumfa.

Duel Igmana i Slobode ujedno je bio i duel ekipa koje su se do susreta sedmog kola nalazile u donjem dijelu tabele, tačnije na mjestima koja vode u niži rang.

Početak susreta nije ponudio mnogo prilika, a igra između dva šesnaesterca se nastavila sve do kraja prvog poluvremena bila je i jedna VAR provjera potencijalnog drugog žutog odnosno crvenog kartona za Osmankovića, no nakon konsultacija odlučeno je da nije bilo elemenata za isključenje defanzivca Slobode.

Drugo poluvrijeme počelo je izmjenom, Ignjatović je zamijenio Osmankovića u redovima Slobode.

Na početku drugog poluvremena domaćin je preuzeo inicijativu, a već u 55. minuti se ta inicijativa i isplatila Hebibović glavom šutira nakon centaršuta iz kornera, Trako sjajno interveniše, ali Amir Velić odlično reaguje i dovodi domaćina u vodstvo.

Mogli su igrači domaće ekipe veoma brzo doći i do drugog gola, ali je Trako odbranio udarac Anela Hebibovića.

Do kraja susreta, trener Slobode je pokušao izmjenama promijeniti tok utakmice i eventualno doći do izjednačenja, no to njegovim igračima nije pošlo za rukom, a Marko Maksimović je zbog protesta dobio crveni karton pa je morao napustiti klupu kluba iz Tuzle prije posljednjeg sudijskog zvižduka Mirze Kazlagića.

Sa nova tri boda Igman je došao do osme pozicije te se bodovno izjednačio sa Borcem i Radnikom koji imaju igrača manje

U narednom kolu Igman će gostovati u Doboju, a Sloboda će u goste Radniku.

WWin liga BiH, 7. kolo
FK Igman – FK Sloboda 1:0 (A. Velić 55′)

TABELA

Slični članci

Back to top button