BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijesti

Misterija nestalog Nijemca na Prenju: Nove informacije i intenzivna potraga

KONJIC, 15. septembar 2024. godine. Potraga za nestalim Nijemcem na planini Prenj ušla je u novu fazu. Nakon što su jučer pronađeni tragovi za koje se smatra da pripadaju nestalom planinaru, ujutro kreće masovna potraga koju organizuju bh. Savez gorskih službi spašavanja i Civilna zaštita.

Almir Karkelja, načelnik GSS Prenj Konjic, potvrdio je da su jučer pronađeni novi tragovi koji upućuju na to da se nestali planinar nalazi negdje u području pretrage. “Ovi tragovi nam daju novu nadu i dodatnu motivaciju da nastavimo potragu. Vjerujemo da ćemo uskoro imati dobre vijesti”, izjavio je Karkelja.

Međutim, potraga je jučer bila otežana zbog slične situacije koja je dovela do zabune. Naime, na planini Prenj se istovremeno nalazio još jedan njemački državljanin, što je na trenutak podiglo nadu da je upravo on nestali planinar. “Sinoć nam se javio sin tog drugog Nijemca i potvrdio da njegov otac nije nestali. Iako nas je ta informacija razočarala, odmah smo nastavili potragu fokusirajući se na nove tragove”, pojasnio je Karkelja.

Kako bi se što efikasnije organizovala potraga, Savez gorskih službi spašavanja u BiH i Civilna zaštita uključit će se u akciju. “Očekujemo da će veliki broj spasilaca biti angažovan u ovoj kompleksnoj operaciji. Naše kolege iz drugih dijelova BiH su spremne da nam se pridruže”, dodao je Karkelja.

U međuvremenu, kako bi se povećale šanse za pronalaskom nestalog planinara, objavljen je javni apel u vidu postera na kojem se nalaze svi relevantni detalji o nestaloj osobi.

Slični članci

Back to top button