Crna hronikaDruštvoKonjicVijesti

KONJIC: STOP NEODGOVORNIM VOZAČIMA! Zaštitimo našu djecu!

Portal NoviKonjic daje medijsku podršku akciji “Školarac” i poziva građane, da budu dio rješenja kako bi se povećala sigurnost naše djece u saobraćaju. Pozivamo vas da nam se pridružite i pomognete u ostvarenju ovog cilja.

Šta možete učiniti?

  • Fotografišite: Zabilježite sva vozila koja su nepropisno parkirana u blizini škola i prilaza, te nam fotografije dostavite na e-mail: novikonjic@gmail.com ili u inbox facebook stranice portala. (Navedite datum, vrijeme i lokaciju nastanka fotografije, možete to učiniti i anonimno).
  • Podijelite: Podijelite ovu objavu sa svojim prijateljima i porodicama kako bi što više ljudi bilo uključeno.

Kako možete pomoći?

Svaki građanin može dati svoj doprinos:

  • Budite oprezni: Prilikom vožnje u blizini škola, obratite posebnu pažnju na djecu i poštujte ograničenja brzine. Budite strpljiviji i obzirniji prema drugim učesnicima u saobraćaju.
  • Parkirajte odgovorno: Nikada ne parkirajte na mjestima koja ograničavaju vidljivost ili onemogućavaju nesmetano kretanje pješaka. Parkirajte svoje vozilo na propisno označenim mjestima.
  • Prijavite prekršaje: Ukoliko uočite nepropisno parkirano vozilo, pozovite policiju na broj 122.

I Vi čitatelji možete biti dio ove kampanje. Većina Vas ima mobilne telefone i fotografišite nepropisno parkirana vozila bilo gdje u gradu Konjicu te nam fotografije odmah šaljite u inbox facebook stranice: https://www.facebook.com/Novikonjic2 portala ili na e-mail: novikonjic@gmail.com.

Vi ostajete anonimni, a mi objavljujemo fotografije na uvid javnosti, medijima, auto-školama, gradskoj upravi (Komisiji za bezbjednost saobraćaja i dr.) i naravno, lokalnoj policiji.

Zajedničkim snagama možemo stvoriti sigurnije okruženje za našu djecu.

Slični članci

Back to top button