BiHHercegovinaSportVijesti

POLUVRIJEME: Bez golova u Bijeljini

Na Gradskom stadionu u Bijeljini, duelom između Radnika i Igmana počelo je 6. kolo WWin lige BiH, nakon prvih 45 minuta igre, rezultat je 0:0.

Domaćin Radnik je prije reprezentativne pauze na Koševu doživio prvi ovosezonski poraz, a gosti iz Konjica su u posljednjem ligaškom nastupu uspjeli osvojiti prvi bod u novoj sezoni i to nakon što su remizirali u Mostaru u duelu sa Veležom.

Meč u Bijeljini je već u prvih deset minuta ponudio po jednu priliku na obje strane, no promjene rezultata nije bilo. Ozbiljnu priliku za goste u 18. minuti imao je Nurković, ali je odbrana Radnika odlično reagovala i otklonila opasnost pa je rezultat ostao nepromjenjen. Uzvratili su domaći, Teodorović je pokušao sjajnim pasom uposliti Pantelića, ali je golman gostiju Ćeman odlično reagovao i otklonio opasnost. U 27. minuti sjajna prilika za Radnik, Josipović je nakon centaršuta Pantelića šutirao glavom iz odlične pozicije, ali je njegov udarac otišao pored gola.

Nova sjajna šansa za domaće viđena je u 38. minuti, Mehanović je odlično uposlio Teodorovića, no Ćeman je na vrijeme napustio gol liniju i spriječio domaćina da dođe do vodstva.

Do posljednjeg sudijskog zvižduka rezultat se nije mijenjao pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0 iako je Jovanović u sudijskoj nadoknadi imao odličnu priliku, ali nevjerovatni Ćeman i to brani.

Wwin liga BiH, 6. kolo
FK Radnik – FK Igman 0:0

Slični članci

Back to top button