BiHHercegovinaSportVijesti

Nurković iz Igmana u timu 5. kola Premijer lige BiH

U okviru 5. kola odigrane su sve utakmice u WWIn ligi BiH, imali smo neka nova imena koja su pokazala svoj individualni kvalitet, neka već ranije poznata imena koja su potvrdila svoju formu.

Na osnovu svega redakcija Sport Centra se odlučila za ovih 11.

Elvir Trako (Sloboda)

Tuzlanski tim je na gostovanju u Širokom Brijegu ostvario prvi bod u novoj sezoni WWin lige Bosne i Hercegovine. Zasigurno jedan od junaka Slobode bio je raspoloženi Trako, kojem se iznenada ukazala prilika da stane među stative gola, a on je tu priliku sasvim dobro iskoristio. Imao je nekoliko sjajnih intervencija na Pecari i sasvim zasluženo se našao u našem timu kola.                    

Bart Meijers (Borac)

Nakon završetka obaveza u UEFA Konferencijskoj ligi, aktuelni prvak BiH je na svom stadionu savladao GOŠK rezultatom 3:0. Dvadesetsedmogodišnji defanzivac Banjalučana odigrao je još jednu odličnu partiju i već sada nosi epitet velikog pojačanja za tim koji sa klupe predvodi Mladen Žižović.

Nidal Čelik (Sarajevo)

“Bordo tim” je nastavio sa sjajnim partijama u novoj sezoni, ostvarivši petu pobjedu pred svojim navijačima protiv Radnika, čime su zasjeli na prvo mjesto. Osamnaestogodišnji defanzivac Čelik odigrao je vrlo dobru utakmicu, osvojivši mnogo duela, i zasluženo je našao mjesto u timu kola. Uživajući puno povjerenje trenera Zekića, Čelik uzvraća dobrim partijama.

Milan Milanović (Sloga)

Sloga je na Grbavici prekinula pobjedonosni niz Željezničara i vratila se u Doboj s jednim osvojenim bodom. Jedan od junaka Sloge bio je iskusni defanzivac Milanović, koji je imao nekoliko sjajnih intervencija u više navrata spašavao svoj tim. Kao kapiten, sjajno je dirigovao odbranom i jedan je od najzaslužnijih što je Sloga osvojila drugi bod u novoj sezoni.

Nikola Srećković (Borac Banja Luka)

Nikola Srećković je sjajno odigrao za Borac u pobjedi protiv GOŠK-a. Upisao je dvije asistencije, što je bilo ključno za uspjeh njegovog tima. Njegov doprinos je bio neprocjenjiv i pomogao je Borcu da zabilježi važnu pobjedu. Srećković je još jednom pokazao svoje sposobnosti i važnost u timu.

Dino Skorup (Borac Banja Luka)

Dino Skorup postigao je gol glavom iz kornera protiv GOŠK-a, čime je potvrdio svoju odličnu formu koju je pokazivao i u evropskim utakmicama. Gol je bio ključan i pokazao Skorupovu sposobnost da bude prisutan u važnim trenucima za svoj tim.

Aleksandar Đorđević (FK Sarajevo)

Đorđević odigrao je sjajnu utakmicu za Sarajevo protiv Ranjika iz Bijeljine. Upisao je asistenciju kod prvog gola, čime je još jednom potvrdio svoju ključnu ulogu u sredini terena. Njegova izvrsna igra i sposobnost da poveže igru pokazali su se i u ovoj utakmici, dodatno osnažujući njegov status kao važnog člana ekipe Sarajeva.

Bruno Unišić (FK Sarajevo)

Unušić je ušao sa klupe u utakmici Sarajeva protiv Radnika i pružio izvanredan doprinos. Njegovi ključni pasovi bili su odlični, a nekoliko puta je pokazao svoju sposobnost da izvrstan zavrsni pas. Na kraju je upisao asistenciju kod drugog gola, koji je potvrdio pobjedu Sarajeva. Njegov uticaj sa klupe bio je presudan za konačan rezultat.

Bakir Nurković (Igman)

Nekadašnji igrač Bordo tima u ovoj sezoni nastupa za Igman. Bio je strijelac gola u dvoboju sa Veležom. Sjajno je matirao Hadžikića u 45. minuti. Pogodio je tako vješto, majstorski. Kasnije je pokazalo da je njegov pogodak donio i prvi bod timu iz Konjica. Čuvar mreže Rođenih nije imao nikakve šanse jer je udarac bio milimetarski precizan. U juniorima FK Sarajevo pružao je sjajne partije i brojni relevantni stručnjaci ovom 19-godišnjaku prognoziraju sjajnu budućnost. Vjeruje mu i strateg Igmana Husref Musemić, a u ovoj sezoni imaju samo jedan cilj – opstanak u društvu najboljih.

Aldin Turkeš (FK Sarajevo)

Debitivao je za tim sa Koševa u 82. minuti okršaja Sarajevo –  Radnik. Zamijenio je Renana Oliveiru. Dva šuta po golu i dva pogotka. Prvi je poništen nakon signalizacije iz Var sobe zbog ofsajda, ali je drugi priznat. Izabranici Zorana Zekića slavili su rezultatom 2:0, a izuzetan dojam na navijače koševskog tima ostavio je Turkeš. Za kratko vrijeme pokazao je puno. Visok, izuzetno opasan u zračnim dvobojima, ali i onim na zemlji. Bez dvojbe, bit će pojačanje Bordo tima.

Marijan Ćavar (Široki Brijeg)

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač tima sa Pecare. Do sada je postigao dva pogotka za Široki Brijeg. Pogodio je mrežu u okršajima njegovog tima sa Željezničarom i Radnikom iz Bijeljine. U ovom kolu na megdan je Širokom stigla Sloboda. Na kraju je bilo 1:1. Ćavar je kreirao šanse za svoj tim i stvarao mnogo problema odbrambenom bedemu Tuzlaka. Ima odličan udarac, ali i vrhunske asistencije. Bez dvojbe, najvažnija karika u lancu Tonija Karačića.

Slični članci

Back to top button