BiHHercegovinaJablanicaTurizamVijesti

Jablaničko ljeto 2024: Održani Križ Hike i Fišijada

Jablanica je ovog ljeta mjesto brojnih događaja, koja privlače posjetioce svih uzrasta. Manifestacija “Jablaničko ljeto 2024”, sadržajno je obogaćena, a ove godine ponudila je niz različitih događaja za sve generacije.

Posjetioci iz Jablanice i drugih gradova, mogu uživati u raznovrsnom kulturno-zabavnom programu, ali i sportskim događajima, koji su dio programa ovogodišnjeg “Ljeta”.
U subotu, 31. augusta, PSD Vilinac, OI Jablan i GSS Jablanica organizovali su “Križ Hike”, trim stazom. Učesnici, njih 50-ak, uživali su u prelijepoj prirodi i sunčanom danu..

USR “Glavatica” je u nedjelju, 1.septembra, u prostoru Ribarskog doma, kod mosta Žarnik, organizovalo 1. “Fišijadu”, takmičenje u pripremanju riblje čorbe.  Takmičenje je okupilo 7 ekipa, odličnih majstora u spremanju ribljih specijaliteta. Prvo mjesto osvojila je ekipa “Husrepi”, drugo mjesto “Ilijaš”, dok je treće mjesto osvojila “Glavatica”.

Nakon što je 8. avgusta Omladinski klub “Pod istim suncem“ organizovao “Čarobnu noć” u Gradskom parku, omiljena zabava za najmlađe održana je i u četvrtak, 29. augusta. Događaj je to, koji svojim sadržajima, svaki put iznova, obraduje djecu, a tako je bilo i ovoga puta.

Organizator “Jablaničkog ljeta 2024” je općina Jablanica, zajedno sa lokalnim nevladinim organizacijama, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK, Turističke zajednice HNK i drugih prijatelja i sponzora.

Slični članci

Back to top button