BiHHercegovinaSportVijesti

Peto kolo Premijer lige BiH bit će završeno u Mostaru: Zrinjski dočekuje Posušje

Za peti dan petog kola WWin lige Bosne i Hercegovine zakazan je hercegovački derbi u kojem će igrati Zrinjski i Posušje. Meč je na rapsoredu od 21:00 sat.

Zrinjski je ove sezone, zbog evropskih utakmica, odigrao samo jednu utakmicu u novoj sezoni. “Plemići” su na gostovanju u Gabeli slavili rezultatom 4:1 protiv GOŠK-a. Vodstvo su imali od prve minute kada je ofanzivac Abdurahimi pogodio. Domaći fudbaleri smanjili su pred kraj prvog poluvremena, a gol je postigao krilni fudbaler Ikić. U drugom poluvremenu nastavljena je dominacija viceprvaka BiH, što se isplatilo u 51. minuti kada je Kiš postigao pogodak za 1:2. Deset minuta kasnije, mrežu Milojevića pogodio je još jedan napadač, Mulahusejnović. Konačan rezultat utakmice postavio je dvadesetogodišnji veznjak Antonio Prskalo.

Zrinjski je u UEFA Konferencijskoj ligi zaustavljen od moćne Vitorije u play-offu. Ukupan rezultat bio je 7:0 u korist portugalskog predstavnika.

Posušje je na fantastičan način otvorilo novu sezonu. Nakon četiri odigrane utakmice ostvarili su tri pobjede i jedan remi. U prvom kolu su savladali Igman, u drugom su na Tušnju pobijedili Slobodu. Nakon toga je uslijedio remi protiv Sloge, dok su u posljednjem kolu minimalno slavili protiv GOŠK-a. Junak izabranika Vraneševića bio je dvadesetjednogodišnji Vinko Rozić, koji je pogodio pred kraj prvog poluvremena nakon asistencije Hanuljka.

Susret Zrinjski – Posušje sudi Darko Gedžić (Brčko) uz asistente Pericu Maskaljevića (Orašje) i Josipa Čolića (Kupres). Četvrti sudija je Nemanja Aleksić (Banja Luka), dok su za VAR zaduženi Luka Bilbija (Prijedor) i Antonio Tomić (Kreševo).

WWin liga BiH, 5. kolo:

Petak, 30. august:

Sarajevo – Radnik 2:0

Subota, 31. august:

Velež – Igman 1:1

Nedjelja, 1. septembar:

Željezničar – Sloga 1:1

Široki Brijeg – Sloboda 1:1

Ponedjeljak, 2. septembar:

21:00 Borac – GOŠK 3:0

Utorak, 3. septembar:

21:00 Zrinjski – Posušje

Slični članci

Back to top button