BiHHercegovinaSportVijesti

Poluvrijeme: Igman u sudijskoj nadoknadi golom Nurkovića stigao do izjednačenja protiv Veleža

U toku je utakmica između Veleža i Igmana u okviru petog kola Premijer WWin lige Bosne i Hercegovine, a rezultat u Mostaru nakon prvog poluvremena je 1:1.

Velež je u prva tri kola ostvario jednu pobjedu i doživio dva poraza, što je sigurno nezadovoljavajuće za njihove navijače, koji su očekivali bolji početak. S druge strane, situacija u Igmanu je još lošija. Tim iz Konjica je upisao tri poraza u tri odigrane utakmice, uz samo jedan postignut gol. Redom su gubili od Posušja, Željezničara i Širokog Brijega, što je izazvalo zabrinutost među njihovim pristalicama.

Domaći fudbaleri Veleža su krenuli ofanzivno u večerašnji meč. Već u petoj minuti Jevtović je dobro prošao po strani i centrirao, ali je golman Čeman bio na mjestu i sigurno uhvatio loptu. Prvi žuti karton na utakmici dobio je Kenan Hebibović u 14. minuti.

Šest minuta kasnije, Velež je imao sjajnu priliku nakon odlične akcije kada je Mlinarić ubacio loptu, ali je Milak loše šutirao, pa je rezultat ostao 0:0. Drugi žuti karton na utakmici pokazan je u 24. minuti, a zaradio ga je Buturović. Prvo poluvrijeme u Mostaru bilo je prilično siromašno prilikama. Međutim, u 34. minuti, Velež dolazi do gola. Milak je dobro prošao po lijevo strani, centrirao, a Mlinarić postiže svoj treći gol u novoj sezoni, donoseći Veležu vodstvo.

Nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena, Hebibović je uputio precizan centaršut prema Nurkoviću, koji sa desetak metara postiže pogodak za izjednačenje i rezultat 1:1.

FK VELEŽ- FK IGMAN 1:1 ( Mlinarić 34’, Nurković 46’)

Slični članci

Back to top button